Jämförelse av betallösningar för e-handel

Här har du en jämförelse av fem populära betallösningar till din webbutik. Två av dem är utan startkostnad. Tre av dem är utan månadskostnad. Alla har integrerade inlösenavtal. Du behöver alltså inget separat inlösenavtal för att komma igång.

Uppgifterna är hämtade hos respektive leverantörs hemsida samt från svar på frågor till kundtjänst via e-post och chatt 20-21 september 2017.

[table id=3 /]

Låga kostnader är inte allt

För en nystartad webbutik så efterströvar man oftast en så låg startkostnad som möjligt, och så liten månadskostnad som möjligt.

Men du bör nog främst fundera på hur kunden uppfattar kassan i din webbutik. Kassan kan nämligen spela en avgörande roll för din webbutiks konvertering.

  • Känner kunden sig trygg?
  • Finns de valmöjligheter som kunden vill ha?
  • Är det enkelt att slutföra köpet?

Alla betalningslösningar i min jämförelse är bra optimerade när det gäller enkelhet för kunden att slutföra köpet. De har också liknande valmöjligheter, förutom om du behöver stöd för flera språk. Inte alla kan visa engelska, exempelvis.

[wp_ad_camp_3]

Men tryggheten då?

  • Vissa gillar det dom är vana vid.
  • Andra vill gärna se ett känt namn i kassan.
  • Andra bryr sig inte.

Det finns metervis med diskussioner i olika forum om vilken betallösning som konverterar bäst. Många säger reflexmässigt att Klarna konverterar bäst. Men hur många har verkligen jämfört och mätat? Och det är väl knappast konstruktivt att tro att den som en gång varit bäst för alltid kommer att vara det.

Därför tyckte jag att det var på sin plats med en jämförelse med några uppstickande leverantörer.

Hoppas min lilla jämförelse hjälper någon! Kommentera gärna!

Lästips om konvertering: 10 tips som garanterat ökar försäljningen i din webbutik

[wp_ad_camp_3]